Volleybollnatta 5-6 april 2013 i Vaggeryd!

volley32

Volleybollnatta 5-6 april i Vaggeryd!

Den 5-6 april välkomnar vi kyrkor i Vaggeryd till en nattvolleybollturnering för mixade lag! Turneringen startas upp med ett ungdomsmöte i Betelkyrkan i Vaggeryd kl 20:00 där Samuel Hummerdal talar och vi räknar med att komma igång med matcherna runt kl 22:00, därefter är det volleyboll hela natten med finaler framåt småtimmarna…

Turneringen sker i två klasser med mixade lag och spelas i Vaggeryds sporthall. Den ena klassen är för högstadieelever och den andra riktar sig till gymnasieåldern, eller till er som är äldre (det finns ingen övre åldersgräns). Om det är för få lag för att få till två klasser kommer de lag som består av enbart högstadieelever att spela med ”handikapp” dvs. poängövertag.

På plan ska det vara högst sex spelare, och högst tre av dem ska vara killar. Är man färre är sex spelare i laget får motståndarlaget startpoäng i varje sätt.

Det erbjuds även möjlighet till övernattning och då ingår dessutom frukost.

Sker lagvis på mail: volleybollnatta@hotmail.com

Anmälan sker senast 25:e mars, men priset höjs efter 1:e mars.

Vid anmälan ska man uppge: lagnamn, ålder på den äldsta spelaren i laget (detta påverkar vilken klass laget kommer att spela i), kontaktperson med adress, telefonnummer och e-post (om den används). Ni ska dessutom anmäla hur många som övernattar och som vill ha frukost (detta påverkar inte priset).

Pris: 200 kr/lag. Men efter den 1:e mars höjs priset till 250 kr/lag. Betalning sker på plats, så se till att ha med kontanter. Det kommer även att finnas en kiosk under kvällen med alltifrån fika till toasts.

Vid frågor kontakta oss på volleybollnatta@hotmail.com

Eller Joel Berglund (ungdomsledare i Vaggeryds Missionskyrka) på 073-825 77 33

Arrangemanget är givetvis alkohol- och drogfritt!

Regler

Turneringen spelas med mixade lag, max 6 spelare på planen. På planen ska det vara högst 3 killar. Är man färre än sex spelare på plan får motståndarlaget ett antal startpoäng i varje sätt per person som fattas i laget.

Det lag som vinner bollen får en poäng. Det lag som först vinner 25 poäng vinner setet. En match i grundspelet spelas i två set. Vunnen match ger 2 poäng oavgjort ger 1 poäng. I stutspelet gäller bäst av tre set. Man måste vinna med två bollar. Det lag som vinner bollen erhåller rätten att serva. Om serverätten går över roterar laget som vann bollen och spelaren som står på tur går för att serva (ev. byten görs nu). Max 3 servar på rad, därefter rotation. Endast framlinjespelarna får blockera bollen och anfalla i anfallsområdet, inom 3 meter från nät. Tre tillslag inom laget förutom block. Rotation sker vid serve och byte av spelare sker vid serve. Poäng delas ut på varje spelad boll.