Midsommarhälsning från Strandgården 2013

Strandgårdsvänner!

Strandgårdskyrkan 50 år

I år firar Strandgårdskyrkan 50 år! Det firar vi med en jubileumsgudstjänst söndagen den 23 juni, söndagen efter midsommardagen. Bl a medverkar Torsten Gunnarsson och Staffan Engblom, och vi gör en extra insamling.

Tänk, alla de som gjort upplevelser av Guds närvaro i sina liv i denna kyrka! Det är många hundra ungdomar som kommer varje år, på tonårs- och konfirmationsläger, barn och familjer på familjeveckor, äldre på sensommarläger…-Vi tror att det också i fortsättningen kommer att vara en viktig plats för Gudsmötet!

Midsommarfirandet på Strandgården är en tradition för många.

Välkommen du också, på gudstjänster i kyrkan och till bufféerna som dukas upp i restaurangen! Se hela programmet i vårt programblad eller på vår hemsida. Om du inte fått programbladet så hör av dej till gården!

Du kommer väl i sommar!

Vi kan med glädje konstatera att bokningarna inför sommaren har kommit igång på allvar. Redan nu finns det dagar som är fullbokade. Missa inte chansen att komma till Strandgården i sommar. Boka gärna i tid, men välkommen också på spontanbesök!

Läger i full gång

Under våren har vi redan haft sex konfirmationsläger av olika storlekar. En kulturskola från Göteborg har haft en helg på gården, några orienteringsfamiljer återkom efter förra årets O-ringen, och nu till helgen kom ett schacksällskap och en botanisk förening. Du kanske har andra föreningar och organisationer du kan rekommendera att förlägga något arrangemang i vår vackra oas?

Första jobbet

Förra helgen började sommarpersonalen att arbeta. Det är många ungdomar som får en första chans till jobb, som ibland kan vara slitigt, men också givande och lärorikt. I år har vi många som återvänder, vilket vi är mycket glada för.

Underhåll

Vi måste hela tiden underhålla gården, behoven är stora. Nu har nya fönster satts in i Maneten, och en del av panelen byts ut. Tidigare i våras byttes panel på kyrkan. Utemiljön har fått en ordentlig översyn för att gäster ska känna sig extra välkomna.

Tack!!!!

Tack till alla er som jobbar för att få en väl fungerande och välkomnande gård! Fortsätt att be för gården och alla dem som kommer hit i sommar, och glöm inte det regelbundna givandet till gården!

Lars-Inge Claesson

ps
– Du har väl inte missat att få ge ”100-lappen”.

– Vidarebefordra gärna detta nyhetsbrev till vänner och församlingar.
ds