Nyheter

Sommarhälsning från Strandgården 2013


Sommarhälsning från Strandgården

När detta skrivs är jag nyss uppkommen från badet, (23 grader i vattnet!) och sitter i kvällssolen på verandan på Strandgården och väntar på min pizza. Kan det bli bättre?

-Det har varit en härlig sommar på Strandgården! Mycket sol, ofta fullbelagt, många människor i olika åldrar… Förra veckan var det konfaläger med ett 25-tal ungdomar från Ljungby. Veckan innan var det tonårslägret och som vanligt var det fullt med aktiviteter,där bibelstudier och andakter är en självklar och viktig del i upplevelsen.

Efter midsommar kom ”Du är älskad” –lägret, en tradition för många med funktionshinder att kunna njuta av en vecka vid havet.
Barn o familjeveckorna var som vanligt populära. 100 barn på Barnkalaset, över 100 personer på lägerbålet och massor av aktiviteter både för barn och föräldrar. Extra roligt blir det när ett gäng tonåring finns på gården och ledarna ordnar aktiviteter för dem.

En vecka senare fanns möjlighet att sjunga i barnkör och ett 20-tal barn nappade på det och hade konsert. Vi har också fått njuta av fina konserter och goda tankar i ”Rum för samtal”.

Gårdspastorer, sommarpersonal och volontärer har gjort ett fantastiskt jobb för att allt ska fungera väl och människor ska känna sig välkomna till gården.
-Snart kommer sensommarlägret, när de som har möjlighet till en sen semester får avkoppling, rekreation och uppbyggelse, precis som gården är avsedd för.
Restaurangen har varit i full gång med mat och glasservering. Pizzaservering på kvällarna har blivit succé, upp till 60 pizzor har serverats.
Det är många som också kommer från samhället och de andra campingarna för att njuta av god mat och fin utsikt!

Fortfarande går det bra att njuta av sommaren på Strandgården, passa på att komma ner någon eller några dagar!

Tack alla ni som på olika sätt bidrar till att vi kan ha denna fantastiska gård!

Vi tackar Gud för en fin sommar! Vi tror att många människor har fått upplevelser som lever kvar även när man kommer hem och vardagen tar vid.

Lars-Inge Claesson
Ordf.