Höst på Strandgåden 2014

Höst på Strandgården

Vi har haft en fantastisk sommar

med underbart väder och många som hittat till Strandgårdens värme.
Fortfarande har vi några bokningar kvar innan vi kan stä nga ner för vintern. Det finns många höjdpunkter under en säsong.
Barn- och familjeveckorna lockar många till gården, även barn från samhället och övriga campingar. Barnkörveckans avslutningskonsert samlade ett hundratal, och vi fick bra draghjälp av lokalradion som direktsände ett par timmar från Strandgården.
”Du är älskad”-lägret var något kortare i år, men redan nu ser vi fram mot entusiastiska ledare och deltagare som kommer tillbaka nästa år. Vi har också testat en aktivitetsvecka då man kunde pröva lite olika sporter och hålla kroppen i trim tillsammans. Även detta gav mersmak inför kommande säsong.
Tonårsläger och sensommarläger har också gett stunder att minnas.
Och mitt i alla dessa aktiviteter har vi kunnat känna Guds närvaro och omsorg om hela människan!

Ständigt underhåll = Trivsamhet

Tråkigt nog fick vi en vattenläcka i lägergården Maneten vilket har påverkat det ekonomiska resultatet negativt. Men man kan också se det som att vi har fått ordentligt uppfräschade duschar och toaletter här! Även rummen på Sjöstjärnan fräschades upp inför säsongen. Hela tiden pågår ett underhåll för att våra gäster ska få det så trivsamt som möjligt. Ett stort tack till Carl-Eric som tillsammans med sommarpersonalen har slitit för att vi andra ska kunna njuta på Strandgården! Tack också alla volontärer, besökare, gåvogivare, förebedjare etc, – det finns så många sätt att stödja och vara delaktig på!

Höststädning – Du behövs

Efter avslutad säsong behövs en ”höststädning”. Utemiljön behöver ses över, trädgårdsmöblerna ställas undan, rummen ska ses över och städas av, madrasskydd tvättas och mycket annat. Det finns arbetsuppgifter som passar såväl ung som gammal!
Vi vet att många inte har möjlighet att komma på veckodagar, andra tycker att det är bättre än helgerna. Därför erbjuder vi er att komma någon eller några dagar i v 46.
Varmt välkommen den 10-15 november för jobb och trevlig samvaro!

Anmäl ditt deltagande till Strandgården på mail eller telefon så fort som möjligt!

Vårplanering pågår

Vill ni redan nu planera för våren 2015 så blir städdagarna då den 9 – 12 mars. Första konfa-gänget kommer den 13 – 15 mars. Nu börjar också fler bokningar inför våren komma in. Påminn din församling att det är dags att boka församlingsläger, eller gör en utflykt en vår- eller försommardag!

Du är väl gårdsstödjare

Så vill vi slå ytterligare ett slag för hundralappen. Tillsammans kan vi få en stabil ekonomi för gården och få resurser att verkligen vara det fantastiska redskap i Guds hand som gården ska vara!
Vi vill också minska våra omkostnader och vara miljövänliga. Förra året installerades ett antal solpaneler och nu vill vi gå vidare med detta. Vill du vara med och skänka en solpanel? I dagsläget finns fonderade medel för 5-6 paneler men för att det ska bli lönsamt behöver vi sätta upp minst 10 stycken. Kostnaden är ca 5000:-/st..
Välkommen med i glädjen att göra en insats för både miljö och Strandgården!

Ge bort Strandgården som Julkapp!

Och om du redan nu börjat fundera på julklappar så varför inte ett presentkort på en vistelse på Strandgården? Det är något att se fram emot i höstrusk och vintermörker.

Tack än en gång för allt stöd! Och glöm inte att tacka Gud för allt som skett under sommaren!

Lars-Inge Claesson