Nyheter

Nyfiken 2016, lite lägerbilder

equmeniascout-nyfikensjobo2016Under 28 juni till 2 juli så har 37 scouter, ledare och funktionärer från Vaggeryd varit på lägret Nyfiken tillsammans med scouter från Ekenässjön, Smålandsstenar och Ljungsarp/Ölsremma. Totalt var vi drygt 110 deltagare på lägret.

Bilder från #Nyfiken2016

[instagram-feed  carousel=true type=hashtag hashtag=#nyfiken2016 cols=1 num=20]

 

Årets tema var nyfiken.

  • Nyfiken på nya kompisar, lära känna andra. Bjuda andra på fika.
  • Nyfiken att pröva nya saker. Många olika projekt gick att välja.
  • Nyfiken på mat. Vi fick äta vegetariskt en dag, majsgröt en annan. Det var varierad mad i smak och utseende!
  • Nyfiken på Jesus. Att genom morgonsamlingarnas drama, samtal i patrullen och frivillig andakt lära mer om Jesus och tron.

Lägret började på tisdagen med en byggdag. Onsdag och torsdag var projektdagar där man på förmiddagen skulle välja ett projekt och på eftermiddagen kunde välja projekt eller göra något annat i patrullen. Fredagen var det spårning och ”kalle kaos” på kvällen för att sedan avsluta med nattamat ”falafel i piatbröd” och gemensamma lekar.

Varje morgon startade med flagghissning och gemensam samling för att träffa personerna HV och Frölunda och sedan prata om dagens tema i patrullen. Varje kväll avslutades med lägerbål.

På lördagen avslutades lägret med rivning i regn men till avslutning så höll det upp.

Insamlingen under lägret skedde till Love School i Kenya. Där vi samlade in pengar till barnens skolgård så de skulle få sandlåda, klätterställning med rutschkana och gungställning. Nedan finns en film om skolan.

/Gunnar