Scouthajk 2016, stora och små segrar

dsc_0676

dsc_0677 dsc_0670 dsc_0666 dsc_0664

Vi gick en spårning från kyrkan till Skomakarbygget där varje kontroll på något vis knöt an till en punkt i scoutlagen. För spårarna var själva spårningen kanske en seger att klara av. De gick, fikade och gjorde kontroller hela 4 timmar innan de var framme. De äldre scouterna gick lite snabbare men fick bygga sina egna vindskydd när de kom fram. Natten skulle bli ca +5C och småregnig.

dsc_0684 dsc_0680

Innan skymningen kom så åt vi alla kvällsmat som lagats över elden. Sedan ansvarade äventyrarscouterna för lägerbålet med lekar, tävlingar, sånger och sketch. Efter nattakorven så kröp alla till kojs i stugan eller i ett av de tre vindskydden. På morgonen efter en standard scoutfrukost, gröt mackor varm choklad,  så åkte vi bil till kyrkan för scoutinvigningen.

Scouter är vanliga barn som får göra lite ovanliga saker.

• Sova över utomhus i vindskydd i absolut kolmörker långt från gatlyktor.
  • Gå på dass mitt i natten. Ett sådant med hjärta på dörren och utan spolknapp.
  • Sova borta utan familjen, men med sin scoutpatrull.
  • Lösa verkliga uppgifter tillsammans

På kvällen ligger jag och lyssnar så att alla sover. På morgonen ligger jag och lyssnar och undrar varför inte alla sover.

När natten är över och gryningsljuset kommer in genom fönstret hör jag kvittot på att en spårarscout klarat ett mål ”Yes, jag klarade det!”.

/Gunnar Gustafsson

Scoutlagen

En scout söker sin tro och respekterar andras.
En scout är ärlig och pålitlig.
En scout är vänlig och hjälpsam.
En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
En scout möter svårigheter med gott humör.
En scout lär känna och vårdar naturen.
En scout känner ansvar för sig själv och andra.